فسخ قرارداد و قوانین مربوط به آن
صفحه اصلی chevron_left خدمات chevron_left فسخ قرارداد chevron_left فسخ قرارداد و قوانین مربوط به آن

فسخ قرارداد و قوانین مربوط به آن

فسخ قرارداد یعنی منحل کردن قراردادی که بسته شده است. هر کدام از طرفین می توانند قرارداد را منحل کنند، البته اگر در این بین شخص ثالث نیز وجود داشته باشد آن شخص نیز می تواند قرارداد را فسخ کند. اجازه فسخ در اصل یکی از مواردی است که در بندهای هر قراردادی می آید و با استفاده از رعایت شروط هر زمان امکان ...

فسخ قرارداد یعنی منحل کردن قراردادی که بسته شده است. هر کدام از طرفین می توانند قرارداد را منحل کنند، البته اگر در این بین شخص ثالث نیز وجود داشته باشد آن شخص نیز می تواند قرارداد را فسخ کند. اجازه فسخ در اصل یکی از مواردی است که در بندهای هر قراردادی می آید و با استفاده از رعایت شروط هر زمان امکان بهره مندی از آن بند وجود دارد.

 

انواع اختیارات برای فسخ قرارداد

  • خیار مجلس

هر یک از طرفین بعد از منعقد شدن قرارداد در جلسه عقد و مادام که از یکدیگر جدا نشده اند اختیار فسخ معامله را دارند (ماده ۳۹۷ قانون مدنی).

  • خیار غبن

برابر ماده ۴۱۶  قانون مدنی :”هر یک از متعاملین که در معامله غبن فاحش داشته باشد بعد از علم به غبن می تواند معامله را فسخ کند” غبن یعنی ضرر و زیان و کسی که زیان دیده است را مغبون و طرف مقابل را غابن گویند.

  • خیار تدلیس

تدلیس در لغت به معنای فریب و نیرنگ است. منظور از خیار تدلیس اختیار فسخ معامله توسط مشتری در موقعی است که از فریب فروشنده در ارائه مورد معامله آگاه شود و یا فروشنده از نیرنگ خریدار در پرداخت ثمن آگاهی یابد.

  • خیار شرط

مطابق ماده (۳۹۹ قانون مدنی): در قرارداد (بیع) خرید و فروش ممکن است شرط شود که در مدت معین برای فروشنده یا خریدار یا هر دو یا شخص ثالث اختیار فسخ معامله قید شود.

  • خیار عیب

اگر مشتری بعد از معامله از عیبی در مورد معامله آگاه شود که آن عیب در زمان معامله وجود داشته و در واقع مورد معامله معیوب بوده، خریدار مختار است در قبول آن با کاهش قیمت و یا فسخ آن معامله.

  • خیار حیوان

اگر حیوانی معامله شود خریدار تا سه روز از زمان انعقاد قرارداد اختیار فسخ (یعنی بر هم زدن معامله) را دارد.

  • خیار تاخیر ثمن

هرگاه مبیع عین خارجی یا در حکم آن بوده و برای تأدیه ثمن یا تسلیم مبیع بین متبایعین اجلی معین نشده باشد اگر سه روز از تاریخ بیع بگذرد و در این مدت نه بایع مبیع را تسلیم مشتری نماید و نه مشتری تمام ثمن را به بایع بدهد بایع (فروشنده) مختار در فسخ معامله می‌شود.

  • خیار تخلف شرط

احکام خیار تخلف شرط طی مواد ۲۳۴ الی ۲۴۵ قانون مدنی ذکر شده است.

 

ماده ۲۳۴  قانون مدنی

شرط بر سه قسم است:

  1. شرط صفت

شرط صفت عبارت است از شرط راجع به کیفیت یا کمیت مورد معامله.

  1. شرط نتیجه

شرط نتیجه آن است که تحقق امری در خارج شرط شود.

  1. شرط فعل اثباتاً یا نفیاً

شرط فعل آن است که اقدام یا عدم اقدام به فعلی بر یکی از متعاملین یا بر شخص خارجی (شخص ثالث) شرط شود.

  • خیار رویت

هرگاه یکی از طرفین قرارداد (یعنی خریدار یا فروشنده) مالی را که سابقا دیده و به اعتماد سابقه دیدن معامله کند و بعد از اینکه کالا را دید و متوجه شد مال مزبور اوصاف سابقه را ندارد، اختیار بر هم زدن معامله (اختیار فسخ قرارداد) را دارد.

  • خیار تخلف وصف

طبق ماده ۴۱۰ قانون مدنی هرگاه کسی که مالی را ندیده ولی فقط وصف آن را از فروشنده شنیده بخرد، ولی هنگام تحویل و بعد از دیدن فاقد آن اوصافی که ذکر شده باشد، خریدار اختیار دارد که معامله خرید و فروش (بیع) را به هم بزند (فسخ کند) یا آنکه به همان نحو که هست قبول نماید.

  • خیار تبعض صفقه

به موجب دو تکه شدن یک قرارداد

 

در نتیجه:

دپارتمان تخصصی حقوقی مولودزاده با سالها تجربه موفق در زمینه فسخ قرارداد و قوانین مربوط به آن و صدها پرونده موفق. بر آن است که بتواند کارگشای اختلافات و مسائل حقوقی شما به بهترین نحو ممکن باشد. شما می توانید جهت بهره مندی از خدمات وکالت این دپارتمان با شماره

22671366– 021  و یا 09127334842 تماس بگیرید و یا به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی به آدرس تهران – شریعتی بالاتر از پل صدر خ حافظی (داد) پ 19 واحد 6 – دفتر وکالت خانم مولودزاده مراجعه نمایید.


ارسال نظر

خدمات مرتبط

left
right

مشاوره رایگان

درباره سارا مولود زاده

تیم تخصصی خانم سارا مولودزاده وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای تهران با بیش از 14 سال سابقه کار مستمر، در دپارتمان تخصصی حقوق، آماده پاسخ دهی به سوالات حقوقی شما عزیزان در زمینه های: خانواده، خدمات حقوقی شرکت ها، دعاوی ارضی، دعاوی بانکی،‌ دعاوی ملکی و قراردادی،‌ شهرداری ها و … به شما عزیزان است.

مشاهده بیشتر arrow_back

سوگند خوردن در دبی و آن هم در ملاء عام کاملا غیرقانونی است و در صورت مواجه با چنین موردی شخص جریمه و در برخی موارد زندان هم برای آن پیش بینی شده است. جریمه قسم خوردن در امارات یک سال زندان بدون تخفیف است و جریمه نقدی بسیار سنگینی برای آن در نظر گرفته […]

جزئیات پاسخ arrow_back

برای اینکه یک حساب بانکی در امارات داشته باشید باید مراحل مربوط به احراز هویت را انجام دهید. این امر یکی از ضروریات برای افتتاح حساب بانکی در این کشور است. اما برخی از بانک‌ها شرایطی را فراهم کرده‌اند که مشتریان بتوانند به صورت غیرحضوری حساب بانکی ایجاد کنند. اما این روش نیز پیچیدگی‌های خاص […]

جزئیات پاسخ arrow_back

شما برای اینکه در امارات حساب بانکی داشته باشید باید هزینه مربوط به افتتاح و مدیریت حساب را تقبل کنید و آن را به حساب خود واریز کنید. البته برخی از بانک‌ها از مشتریان خود می‌خواهند که ماهانه مقدار مشخصی پول به حساب خود واریز کنند و به عبارت دیگر حساب خود را در گردش […]

جزئیات پاسخ arrow_back

در چند سال پیش چنین قانونی در امارات وجود نداشت به عبارت دیگر برای ثبت شرکت حتما باید کفیل معرفی می‌شد. اما این قانون در حال حاضر برای برخی از کسب و کارها برداشته شده است و آنها می‌توانند به راحتی و بدون نیاز به کفیل شرکت خود را ثبت کنند.

جزئیات پاسخ arrow_back

ریجکت شدن به معنی آن است که شما صلاحیت ماندن در امارات را ندارید. از این رو اگر قصد دارید رفع ریجکت نمایید باید پرونده خود را به یک متخصص در این زمینه محول کنید. اما این بدان معنا نیست که در مدت زمان کوتاهی رفع ریجکت خواهید شد. این امر یک پروسه طولانی مدت […]

جزئیات پاسخ arrow_back

در دست داشتن حکم دادگاه مبنی بر انحلال شرکت انقضا مدت زمان مقرر شده در قرار داد و پایان سرفصل‌های همکاری بین شرکا از دست رفتن بخشی یا کلی از سرمایه انقضا و یا پایان هدفی که شرکت براساس آن تاسیس شده بود ادغام شرکت براساس قوانین در نظر گرفته شده انتقال کل سهام به […]

جزئیات پاسخ arrow_back

نمایش پرسش و پاسخ بایگانی
expand_less
?>