دعاوی ستاد اجرایی فرمان امام
در سال 1357 اسفندماه امام خمینی فرمانی را منتشر کردند که به آن حکم حکومتی نیز گفته می شد و آن فرمان این بود که همه اموال منقول و غیرمنقول دوره پهلوی در طول زمان دارای سلطه غیرقانونی بوده و در اصل اختلاس از بیت المال مسلمانان است و باید به نفع مستضعفین و کارگران وکارمندان ضعیف مصادره شود .این کار توسط ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ارائه شد و این ستاد در سال 1368 تاسیس شد.
ستاد اجرایی فرمان امام خمینی نهاد مستقلی است که تحت فرمان امام خمینی تاسیس شد و هم اکنون زیر نظر مستقیم مقام محترم رهبری اداره می شود، حوزه فعالیت این ستاد: در دوبخش اقتصادی و خیریه است.
بخش اقتصادی، بازوی قدرتمند اقتصادی است و در زمینه های اقتصادی و تجاری کشور فعالیت دارد و بر فعالیت های مالی رهبر نظات دارد.
این ستاد دارای این وظیفه است که همه درآمدهای به دست آمده را به کمیته امداد و بهزیستی داده یا برای مسکن طرح شهید رجایی و بنیاد جانبازان مصرف کند. این مورد ماده قانونی 49 است که طبق آن باید عمل شود.
اصل 49 قانون اساسی
اصل 49 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب آذر 1358 مقرر میدارد:
“دولت موظف است ثروتهای ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعهکاریها و معاملات دولتی، فروش زمینهای موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیر مشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او، به بیتالمال بدهد. این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی بهوسیله دولت اجرا شود”.
به علت پیچیدگی قوانین مربوطه، وکیل ملکی متخصص در این موضوع، و اصل 49 قانون اساسی در این امر به شما کمک می کند.
اصل فرمان امام خمینی (ره)
“شورای انقلاب اسلامی بهموجب این مکتوب مأموریت دارد که تمام اموال منقول و غیرمنقول سلسلهی پهلوی و شاخهها و عمال و مربوطین به این سلسله را که در طول مدت سلطه غیرقانونی، از بیتالمال مسلمین اختلاس نمودهاند، به نفع مستضعفین و کارگران و کارمندان ضعیف مصادره نماید ”
شعب ویژه اصل 49 قانون اساسی
امام خمینی در تاریخ اردیبهشت 1368 طی نامهای هیئتی را به عنوان نمایندگان خود در مورد اموال و وجوه بدون صاحب، مجهولالمالک، ارث بدون وارث و همچنین اموالی که برای تخمیس و خروج از ذمه و اجرای اصل 49 قانون اساسی و قوانین دیگر، در اختیار ولیفقیه میباشند، به انتساب رساند. کسانی که جزء این هیئت بودند می توانستند به هر صورتی اموال را به فروش رسانده و قدرت اختیار داشتند تا اموال را به مستضعفان بدهند. این دستور در اصل باعث شد تا ستاد اجرایی امام خمینی تشکیل شود. پس از این دستور شعباتی با توجه به اصل قانون 49 در تهران و دیگر شهرستان ها ایجاد شد و قضاتی نیز با ابلاغ ويژه به صدور رای پرداختند.
درخواست تجدیدنظر از آرای شعب ویژه اصل 49 قانون اساسی
اکنون در دادگاه های انقلاب دو شعبه برای تجدید نظر مستقر است یک شعبه 21 و دیگری 36 که مربوط می شود به اصل 49 و افرادی که نسبت به اموال خود شاکی هستند می توانند به این دو شعبه در تهران و شهرستان ها مراجعه کنند. بنابراین هر فردی که نسبت به آرای صادره اعتراض دارد و معتقد است که اموال مصادره شده غیرقانونی بوده و به هر علت دیگری ادعای مالکیت نسبت به آن اموال داشته باشند، میتوانند در شعب خاص دادگاه انقلاب درخواست تجدیدنظر نمایند.
البته در این مورد می توان از وکیل استفاده کرد و تمامی کارهای قانونی خود را به وکیلی کاردان و با تجربه سپرد.
در نتیجه:
دپارتمان تخصصی حقوقی مولودزاده با سالها تجربه موفق در زمینه دعاوی ستاد اجرایی فرمان امام و صدها پرونده موفق. بر آن است که بتواند کارگشای اختلافات و مسائل حقوقی شما به بهترین نحو ممکن باشد. شما می توانید جهت بهره مندی از خدمات وکالت این دپارتمان با شماره
22671366– 021 و یا 09127334842 تماس بگیرید و یا به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی به آدرس تهران – شریعتی بالاتر از پل صدر خ حافظی (داد) پ 19 واحد 6 – دفتر وکالت خانم مولودزاده مراجعه نمایید.