دفاع از ورشکستگی به تقصیر
جامعه کنونی ما به داشتن گردش سرمایه درست همراه با اعتماد دوسویه سرمایه گذاران و تاجران نیاز دارد، در این میان حتما دولت و قانون گذار وقت، باید بر گردش سرمایه ها نظارت کامل داشته باشد و حتی ضمانت اجرایی نیز در این بین دارای اهمیت است .
این نوع نظارت باعث می شود سرمایه گذاران به هر نوع سرمایه گذاری که می کنند بسیار امیدوار بوده و بدانند که سرمایه انها از بین نخواهد رفت. سرمایه ای که در دستان تاجران قرار می گیرد در اصل سرمایه مردمی است و تاجر باید مراقب سرمایه هایی که در دست امانت دارد، باشد. در این بین هر نوع تعدی تفريط وي يا تعرض به سرمايه مردم كه منجر به توقف در تاديه ديون مي شود؛ تاجر را در معرض محكوميت كيفري به ورشكستگي به تقصير قرار مي دهد. (ورشکستگی به تقصیر). دفاع از ورشکستگی به تقصیر معمولا به صورت تخصصی و همه جانبه توسط وکلا انجام خواهد گرفت.
ورشکستگی به تقصیر یعنی چه؟
در این بخش ابتدا موارد کلیدی درباره ورشکستگی را تعریف خواهیم کرد.
تعریف ورشکستگی طبق ماده قانونی 412:
طبق ماده 412 قانون تجارت، ورشکستگی عبارت از آن است که شخص تاجر از پرداخت مبالغی که مکلف به ادای آن است عاجز و ناتوان گردد.
تعریف ورشکستگی به تقصیر از لحاظ قانونی:
نپرداختن دیون نباید به صورت امتناع ارادی باشد. یعنی اینکه آنقدر وضعیت مالی تاجر بد و دچار وخامت باشد که اساسا نتواند دیون مربوطه را پرداخت کند. این تاجر از زمانی که حکم ورشکستگی او صادر شود نمی تواند در امور مالی خود چه به صورت مادی و یا به صورت حقوقی دخل و یا تصرفی داشته باشد، حتی اگر در حین ورشکستگی چیزی عاید او شود نیز دریافت آن ممنوع خواهد بود و هر آنچه به عنوان دارایی او وجود دارد بر اساس قانون تجارت ایران و همچنین قانون تصفیه که برای امور ورشکستگی تنظیم شده است در اختیار مدیر تصفیه قرار خواهد گرفت. مدیر تصفیه نیز دارای تمامی اختیاراتی است که همه ی آنچه مربوط به امور مالی و حقوقی تاجر ورشکسته است برای ادای دیون مورد استفاده قرار دهد. برای دفاع از ورشکستگی به تقصیر باید با فردی مطلع از قوانین حقوقی مشورت کنید.
مصادیق ورشکستگی به تقصیر:
کسی که به دفاع از ورشکستگی به تقصیر می پردازد می داند که این نوع دفاع داری مصادیق مشخصی است. مثلا با توجه به نحوه فعالیت تاجر اگر تاجر یکی از این موارد را انجام داده باشد دادگاه دارای این حق است که ورشکستگی به تقصیر را اعلام کند.
طبق ماده 541 این موارد شامل:
- در صورتی که اثبات شود مخارج شخصی یا مخارج خانه مشارالیه در ایام عادی بالنسبه به عایدی او فوق العاده بوده است.
- در صورتی که محقق شود که تاجر مبالغ زیادی از سرمایه خود را صرف معاملاتی کرده که در عرف تجارتی موهوم بوده و یا سودآوری معاملات مذکور منوط به اتفاق محض باشد .
- اگر یکی از طلبکارها را پس از تاریخ توقف بر سایرین ترجیح داده و طلب او را پرداخته باشد .
- اگر تاجر به حساب دیگری و بدون آن که در مقابل، عوضی دریافت نماید تعهداتی کرده باشدکه نظر به وضعیت مالی او در حین انجام آن ها آن تعهدات فوق العاده باشد.(اختیاری).
- در صورتی که عملیات تجارتی او متوقف شده و مطابق ماده ۴۱۳ این قانون رفتار نکرده باشد. (ورشکستگی به تقصیر)
- اگر تاجر دفتر نداشته یا دفاتر او ناقص یا بی ترتیب بوده است.
در نتیجه:
دپارتمان تخصصی حقوقی مولودزاده با سالها تجربه موفق در زمینه دفاع از ورشکستگی به تقصیر و صدها پرونده موفق. بر آن است که بتواند کارگشای اختلافات و مسائل حقوقی شما به بهترین نحو ممکن باشد. شما می توانید جهت بهره مندی از خدمات وکالت این دپارتمان با شماره
22671366– 021 و یا 09127334842 تماس بگیرید و یا به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی به آدرس تهران – شریعتی بالاتر از پل صدر خ حافظی (داد) پ 19 واحد 6 – دفتر وکالت خانم مولودزاده مراجعه نمایید.