مذاکرات و قراردادهای بین المللی
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که در زمینه تجارت بین المللی فعالیت دارید باید در هنگام مذاکرات و عقد قراردادهای بین المللی برخی نکات را رعایت کنید تا بعدا دچار مشکلات حقوقی نشوید. از این رو در این مطلب قصد داریم در رابطه با مذاکرات و قراردادهای بین المللی اطلاعات مفیدی را به اشتراک بگذاریم.
نکاتی که در هنگام مذاکرات و بستن قراردادهای بین المللی باید رعایت کنید:
اگر با شخص، نهاد یا موسسه ای برای عقد قراردادی مذاکره می کنید سعی کنید تا این مذاکرات به زبان انگلیسی باشد. البته این امر به طرفین بستگی دارد اما هر قرار داد باید به زیان انگلیسی منعقد گردد. زیرا در صورت مواجه شدن با اختلاف می توان با دفاتر حقوقی بین الملل نسبت به استیفای حق اقدام کرد.
نثر قرار داد باید روشن باشد. در قراردادهای خود سعی کنید به زبان واضح و با استفاده از لغات ساده قرارداد را شرح دهید. همیشه در بکار بردن لغات نهایت دقت را به عمل آورید. زیرا برخی افراد به دلیل کهنه کار بودن در رابطه با مسائل حقوقی می توانند از افعال به کار برده شده علیه شما استفاده کنند. همچنین دادگاه کشور مقابل نیز ممکن است با این افعال و واژگان دچار سردرگمی شود.
اگر با تجار یک کشور وارد مذاکره و انعقاد قرار داد شدید قبل از آن حتما نسبت به قوانین حاکم در کشور مورد نظر اطلاعات نسبی به دست آورید. به عنوان مثال عبارت به کار رفته در یک قرار داد در کشوری مانند انگلیس طرفین را دعوت به مصالحه می کند در حالی که این نوع قرار داد در کشوری مانند سوئیس رای به داوری می دهد. پس منطقی به نظر می رسد درباره کوچکترین نکات در قراردادهای بین المللی مذاکره و به صورت دقیق تمامی نکات درج شود.
سعی کنید قبل از انعقاد قرار داد با یک وکیل در کشوری که قرارداد را انعقاد کرده اید هماهنگ شوید. از این رو با تمامی نکات که بار حقوقی بر علیه شما می تواند داشته باشد آشنا شوید.
در مذاکرات و قراردادهای بین المللی در هر حالتی انتظار اتفاقات غیر منتظره را داشته باشید. برای مثال طرف مقابل اصرار داشته باشد که محرمانگی قرارداد می تواند محدود باشد و یا اینکه بدهی خود را به هر دلیلی با اتکا به قوانین حاکم در کشور خود پرداخت نکند. این به این معنا نیست که قرارداد ارزشی ندارد. اما این امکان وجود دارد که شخص مقابل با نفوذ خود در سازمان یا مراجع حقوقی حق شما را پایمال کند. بنابراین در مذاکرات و قراردادها سعی کنید تمامی نکات را مورد توجه قرار دهید.
پس از انعقاد قرار داد سعی کنید با استفاده از تشریفات اداری خاص آن کشور، قرارداد را رسمی کنید تا امکان سوء استفاده از آن به حداقل ممکن برسد. شاید برخی از این تشریفات عجیب به نظر برسند اما این به نفع شماست که مانع از هر گونه سو استفاده احتمالی شوید.
جمع بندی
اگر در مذاکرات و قراردادهای بین المللی دقت لازم صورت گیرد و این امور براساس هماهنگی های حقوقی و آشنایی با قوانین حاکم بر آن کشور انجام شود هر گونه سوء برداشت و یا سوء استفاده از قرار داد مذکور به حداقل ممکن می رسد. بنابراین در هر قرادادی استراتژی های لازم برای انجام یک قرارداد معقول را به کار گیرید و با استفاده از دانش و تجربیات یک وکیل حقوقی زبده ریسک مسائل حقوقی کسب و کار خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.
دپارتمان تخصصی حقوقی مولودزاده با سالها تجربه موفق در زمینه مذاکرات و قراردادهای بین المللی و صدها پرونده موفق. بر آن است که بتواند کارگشای اختلافات و مسائل حقوقی شما به بهترین نحو ممکن باشد. شما می توانید جهت بهره مندی از خدمات وکالت این دپارتمان با شماره 22761366 – 021 و یا 09127334842 تماس بگیرید و یا به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی به آدرس تهران – شریعتی بالاتر از پل صدر کوچه حافظی (داد) پ 19 واحد 6 –به دفتر وکالت خانم مولودزاده مراجعه نمایید.