
نحوه پیگیری قانونی خریدهای آنلاین
- calendar_month 1400/10/13
- comment بدون نظر
- person مولودزاده
- nest_clock_farsight_analog 4 دقیقه
- visibility 342 مشاهده
نحوه پیگیری قانونی خریدهای آنلاین موضوعی است که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم. خرید اینترنتی امروزه بسیار مورد استقبال هستند به طوری که این خرید ها از وسایل کوچک تا ضروری ترین خریدها را در بر می گیرد. تا قبل از همه گیری ویروس کرونا، بیشتر افراد ترجیح میدادند لذت خرید حضوری را حفظ کنند و کمتر به سراغ خرید اینترنتی بروند اما با شروع این بیماری از خریدهای سوپرمارکتی تا سفارش کالا از خارج از کشور همگی به کمک اینترنت صورت میگیرد.
خریدهای اینترنتی ممکن است در بسترهای مختلفی انجام شود. مثلا شبکه اجتماعی اینستاگرام … این پیجها و صفحات، معمولا در بخش استوری، هایلایتی تحت عنوان رضایت مشتری دارند که نظر شما را جلب می کند تا سفارش خود را ثبت کنید. برخی دیگر علاوه بر صفحه اینستاگرام یا به صورت تنها وب سایتی برای فروشگاه اینترنتی خود طراحی میکنند که موجودی محصولات، قیمت، تخفیفها، تشکیل اکانت و سبد خرید برای شما را آسان میکند. همین طور بعد از سفارش و آمادهسازی آن، ارسال خریدها ممکن است توسط پست یا سایر شرکتهای پستی انجام شود.
اقدامات قانونی برای پیگیری خریدهای اینترنتی
اگر بعد از تقبل هزینه و ثبت درخواست شما، در دریافت خرید خود به مشکل خوردید و فروشنده و فروشگاه اینترنتی خرید را به شما تحویل نداد یا ناقص و خراب شده تحویل داد، چه اقدامی می توانیم انجام دهیم؟
تماس با پلیس فتا و ثبت شکایت
پلیس فتا توسط سایت و سامانه الکترونیکی خود، شکایت های مردمی را ثبت و پیگیری میکند. پس میتوانید با مراجعه به سایت پلیس فتا، در بخش خدمات الکترونیکی با کلیک بر روی گزینه ثبت شکایات مردمی، درخواست خود را ثبت کنید. توجه به این نکته ضروری است که در شکایت باید مشخصات خود به عنوان خریدار و فروشگاه اینترنتی مذکور، جزئیات خرید و دلایل نارضایتی و شکایت را عنوان نمایید.
توجه به نماد اعتماد الکترونیکی
لازم است توجه داشته باشیم، فروشگاه اینترنتی که از آن خرید میکنیم نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشد.
چراکه برای داشتن این نماد باید فروشگاههای اینترنتی چه در وب سایت و چه در صفحه اینستاگرام، برند خود را با مشخصات کامل در سامانه نماد اعتماد الکترونیکی ثبت کنند. از آن جایی که تایید و صدور این نماد، منوط به بررسی کامل اطلاعات فروشگاه و فروشنده و مسئولین آن است، پس اگر شما در ارتباط با خرید خود با هر کدام از آنان با مشکل مواجه شوید، دسترسی به مشخصات و خود این افراد حقیقی و حقوقی بسیار آسان خواهد شد.
اخذ این نماد فقط از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قابل صدور است. کسب و کارهای الکترونیکی دارای مجوز مشمول دریافت چنین نمادی هستند. برای دریافت این نماد نیاز به بررسی دقیق سایت یا درگاه اینترنتی فروشگاه، احراز هویت مالکان و مدیران فروشگاه و نحوه فعالیت آنها است. در صورت تایید تمام این مراحل، نماد اعتماد الکترونیکی برای دو سال به آن فروشگاه داده میشود.
این نماد برای امتیاز دهی به فروشگاه ها از ستاره استفاده می کند. پس هر قدر تعداد ستاره ها بیشتر باشد رضایت مشتریان آن فروشگاه بیشتر بوده است. این نماد فقط مربوط به سایت ها نبوده و برای تمام شبکه های اجتماعی قابل دریافت است.
مراجعه به مراجع قضایی
جدی ترین اقدامی که یک خریداد می تواند علیه یک فروشنده آنلاین انجام دهد مراجعه به مراجع قضایی است. یعنی برای پیگیری خرید خود و ثبت اعتراض پیرامون این خرید به دادگاه مراجعه کند و از صاحب آن کسب و کار خاص شکایت کند. این مورد بیشتر مختص به جرم کلاهبرداری رایانهایست. یعنی در مواردی که شما پرداخت را انجام دادهاید و کالایی به دستتان نرسیده هم میتوان به عنوان کلاهبرداری ثبت شکایت نمود.
دادسرا برای رسیدگی به جرائم رایانهای از جمله کلاهبرداریهای اینترنتی، دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم رایانهای واقع در ناحیه 31 قضایی تهران است. شما با مراجعه به این دادسرا و دادن اطلاعات کامل، درخواست آغاز تحقیقات را می کنید. اگر بازپرس مسئول پرونده شما دلایل را کافی و مستند بداند، ممکن است با قرار جلب به دادرسی، فروشنده و فروشگاه اینترنتی متخلف را مورد پیگرد قانونی قرار دهد.