
قوانین چک برگشتی در امارات
- calendar_month 1402/6/8
- comment بدون نظر
- person مولودزاده
- nest_clock_farsight_analog 3 دقیقه
- visibility 14931 مشاهده
قوانین چک برگشتی در امارات
اکثر تراکنشهای مالی در کشور امارات از طریق چک بانکی صورت میگیرد که این امر باعث سهولت در انجام بسیاری از مراودات تجاری در این کشور عربی حوزه خلیج فارس شده است. با اینکه چکها کمک زیادی به توسعه کسب و کارها میکنند اما در برخی مواقع چکهای برگشتی مشکلاتی را برای چنین کسب و کارهایی به همراه دارند.
برای حل این معضل اصلاحاتی را بانک مرکزی امارات اعلام کرده است. براساس قوانین این کشور چک برگشتی به عنوان چک بیاعتبار نیز شناخته میشود و به لحاظ قانونی فرد خاطی میتواند تحت پیگرد مراجع ذی صلاح قرار بگیرد.
قوانین مربوط به چک برگشتی
براساس قوانین امارات، اگر چکی برگشت خورده باشد به عنوان جرم تلقی میشود و فرد با مجازات زندان و جریمه و یا هر دو آنها روبرو خواهد بود.
چک برگشتی در امارات متحده عربی به دلیل افزایش حجم تجارت در سالهای اخیر در این کشور رواج زیادی یافته است. چک برگشتی اغلب در رابطه با معاملات تجاری، وامهای بانکی، مسائل مربوط به اجاره و بسیاری از مسائل دیگر محتمل است. از این رو دولت مرکزی برای پیشگیری از افزایش چنین تخلفات غیرقانونی، عواقب جدی برای فرد متخلف در نظر گرفته است.
براساس قانون فدرال شماره 18 سال 1993، شخصی که چک صادر کرده است، یعنی تمامی قوانین ماده 483 را پذیرفته است. برگه چک به عنوان یک اوراق تجاری در نظر گرفته میشود و صادر کننده چک ملزم به پرداخت مبلغ درج شده روی آن است. در صورتی که در تاریخ ثبت شده در برگه، مبلغ چک وصول نشود، صاحب چک باید مسئولیت عواقب قانونی آن را بپذیرد.
عواقب برگشت خودرن چک
اگر چک صادر شده به هر دلیلی برگشت بخورد و صادر کننده در زمان مقرر نتواند بدهی خود را بازپرداخت کند، بدین معنی است که صاحب چک ماده 632 قانون معاملات تجاری را زیر پا گذاشته است و فرد گیرنده باید به صاحب برگه چک رجوع کرده و اعتراض خود را ثابت کند.
بازه زمانی باز پرداخت چک
فرد صادر کننده چک باید تمامی شرایط مشروع چک را طبق ماده 598 داشته باشد و تمامی برگههای چک در کشور امارات متحده عربی صادر و پرداخت شود. همچنین فرد گیرنده چک نیز باید براساس قانون 632، شش ماه به صادر کننده چک فرصت دهد تا مبلغ را پرداخت نماید. همچنین گیرنده باید حداکثر دو سال بعد از آخرین تاریخ درج شده بر روی چک اقامه دعوی کند و دادخواست کیفری و مدنی خود را بر علیه صادر کننده چک ارائه دهد.
دلایل برگشت چک در امارات
چک در حالت کلی به چند دلیل عمده برگشت میخورد:
- در دسترس نبودن مبلغ درج شدن بر روی چک
- عدم تطابق امضا
- نداشتن تاریخ مشخص
- نوشتههای بیش از حد بر روی برگه چک
- بسته شدن حساب بانکی قبل از صدور چک
- بانک از سوی صادر کننده پیامی مبنی بر اینکه چک را نقد نکند، دریافت نماید.
پس از برگشت چک چه اتفاقی میافتد؟
دارنده چک میتواند علیه صادرکننده چک اقدامات قانونی را انجام دهد. در حال حاضر اصلاحاتی در رابطه با قوانین چک در این کشور صورت گرفته و پروسه قضایی طولانی مدت آن، به شدت کاهش یافته است.
برای مشاوره و سرمایه گذاری در زمینه خرید، فروش، اجاره هر نوع ملک و اخذ و ثبت شرکت با مشاوران ما در واتس اپ و با شماره 00971502479142 در ارتباط باشید.