
قواعد و شرایط ارث بردن در ازدواج موقت
- calendar_month 1401/6/1
- comment بدون نظر
- person مولودزاده
- nest_clock_farsight_analog 3 دقیقه
- visibility 894 مشاهده
ممکن است برخی افراد بر اساس اینکه در عقد دائم زن و مرد از یکدیگر ارث می برند، با خود گمان کنند که این موضوع در عقد موقت هم اتفاق می افتد. در حالی که تفاوت زیادی در ارث بردن در عقد دائم و ارث بردن در عقد موقت وجود دارد. در ازدواج موقت هیچ ارثی به طرفین تعلق نمی گیرد، مگر در صورتی که قواعد و شرایط ارث بردن در ازدواج موقت را داشته باشند.
آیا امکان ارث بردن در ازدواج موقت وجود دارد؟
در ازدواج موقت قاعده ای وجود دارد، که مشخص می کند، زوجین هیچ گونه ارثی از یکدیگر نمی برند. شما می توانید با مراجعه به ماده ۴۹۰ قانون مدنی از صحت این مطلب مطمئن شوید. به طور کلی حقوق دانان در این مسئله دو نظریه دارند که هر کدام با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارند. گروهی موافق هستند و گروهی دیگر مخالف.
نظریه جواز شرایط ارث بردن در ازدواج موقت
گروهی از حقوق دانان به این نظریه معتقد هستند که، با توجه به اینکه در ماده ۹۴۰ قانون مدنی ذکر شده است، (تنها زوجینی که ازدواج آنها دائمی باشد و به دلایل مختلفی از جمله: کفر، لعان و قتل و… از ارث گرفتن ممنوع نباشند، حق ارث بردن از یکدیگر را دارند) ولی اگر به ماده ۱۰ قانون مدنی استناد کنیم، این شرط در ازدواج موقت هم صدق می کند و تنها شما زمانی در ازدواج موقت ارث نمی برید، که در زمان ازدواج موقت شرط وراثت قرار نداده باشید. اغلب در ازدواج های موقت شرط ارث بردن گذاشته نمی شود.
نظریه عدم جواز شرایط ارث بردن در ازدواج موقت
بر خلاف گروه بالا، این گروه با این مسئله به شدت مخالف هستند. آنها به این معتقدند، که در ازدواج موقت نمی توان چنین شرطی گذاشت. می توان گفت تنها در صورتی زوجین می توانند از یکدیگر ارث ببرند، که قبل از فوت یک سوم از اموال خود را وصیت کنند. در نتیجه زوجین می توانند در عقد موقت اموال خود را به یکدیگر وصیت کنند.
در نتیجه هیچ گونه شرایطی برای ارث بردن در عقد موقت نیست و شما نیز توانایی تغییر این شرایط را ندارید. این شرایط در مواردی دیگر هم اجرا می شود. برای نمونه: اگر زوجی از یکدیگر طلاق گرفته باشند، قطع به یقین از یکدیگر ارث نمی برند یا اگر در زمان فوت یکی از زوجین عقد دائم در میان آنها برقرار نباشد، باز هم به آنها ارثی نمی رسد.
و