
قانون اراضی فاقد سند
- calendar_month 1401/10/9
- comment بدون نظر
- person مولودزاده
- nest_clock_farsight_analog 7 دقیقه
- visibility 328 مشاهده
تعیین تکلیف اراضی فاقد سند
برخی از شما دوستان زمین قولنامه ای خریداری نموده اید که تا حال حاضر سند مالکیت رسمی ندارید . ار انجا که زمین یا ملک فاقد سند مالکیت رسمی بیم ان وجود دارد که در هر زمانی ملک شما از دست برود و شخض یا اشخاصی مدعی مالکیت ان شوند . ار انجا که در کشور ما بلاخص مالکیت غیر منقول جزء سرمایه ی زندگی اشخاص محسوب می شود پس دانستن اطلاعات ذیل برای شما لازم و حیاتی است بریم که بیشتر بدانیم .دعاوی ثبتی
قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند
همانطور که گفته شد، گاهی بعضی از اراضی و ساختمانهای احداث شده بر روی آن، همچون اراضی کشاورزی، باغها، نسقهای زراعی و… که دارای سابقه رسمی بوده و همچنین تصرفات متصرفان آن کاملا قانونی است، فاقد سند رسمی بوده و به دلایلی از جمله؛ مفقودالاثر بودن مالک رسمی و حداقل یک نفر از ورثه وی، فوت مالک رسمی و حداقل یک نفر از ورثه وی، عدم دسترسی به مالکان مشاعی و عدم دسترسی به مالک رسمی، امکان صدور سند رسمی مطابق با قوانین جاری امکانپذیر نبوده که بدین منظور قانونی در سال ١٣٩٠ تحت عنوان قانون تعیین تکلیف وضعیت اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی به تصویب رسیده است.
هیأت حل اختلاف جهت صدور سند
جهت صدور سند مالکیت برای اموال غیرمنقول فاقد سند در هر حوزه ثبتی، هیأت یا هیأتهای حل اختلافی تشکیل شده و براساس اسناد و مدارک ارائه شده، جلب نظر کارشناس، تحقیقات لازم و… اقدام به صدور رأی مینمایند. لازم به توضیح است که اعضای هیأت حل اختلاف ر، شامل یک قاضی به انتخاب رییس قوه قضائیه، رییس اداره جهاد کشاورزی یا رییس اداره راه و شهرسازی یا قائم مقام آنان و رییس اداره ثبت یا قائم مقام وی میباشد.
ایا همه ی اراضی شامل این قاعده می شوند ؟
خیر ! کلیه اراضی شامل قانون مذکور نبوده و اراضی چون؛ اراضی عمومی، دولتی، ملی، منابع طبیعی و موات از شمول این قانون خارج میباشند.
چگونه می توان تقاضای صدور سند مالکیت برای اراضی فاقد سند رسمی را کرد ؟
چنانچه شما دارای اراضی فاقد سند رسمی بوده و بخواهید، تقاضای صدور سند مالکیت را داشته باشید،می توانید به درگاه الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک مراجعه کرده و فرم تقاضانامه الکترونیکی را پر کنید و بعد از آن مدارک و اسناد لازم را به همراه فایل نقشه به دبیرخانه هیأت ارسال نمایید.
البته لازم بذکر است که شما جهت تقاضای صدور سند مالکیت میتوانید به یکی از دفاتر اسناد رسمی نیز مراجعه نمایید که این دفاتر مکلفند، نسبت به تکمیل تقاضانامه اقدام نمایند.
جهت جلوگیری از سردرگمی در ادارات ثبت و در صورت نیاز به مشاوره ی حضوری و راهنمایی بیشتر می توانید به دفتر ما مراجعه نمایید . وکلای ما در این خصوص مشاوره لازم را به شما میدهند .
شرح وظایف هر کدام از ارگان های مربوطه که امکان دارد شما به انها مراجعه نمایید پس خیلی خوب هست که اطلاع داشته باشید هر کدام چه وظایفی دارند بریم که بیشتر بدونیم .
هیأت حل اختلاف در صدور سند مالکیت
همانطور که پیش از این گفته شد، جهت صدور سند مالکیت اراضی فاقد سند که به دلایل اشاره شده، دسترسی به مالکین آن میسر نمیباشد، هیأت حل اختلاف تشکیل میشود که این هیات دارای وظایفی میباشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
بررسی مدارک و دلایل ارائه شده
جلب نظر کارشناس
در صورت لزوم انجام تحقیقات لازم
صدور رأی براساس قانون مذکور
چنانچه پرونده سابقه ملی یا موات بودن را داشته باشد، لازم است که نسبت به استعلام نظر وزارتخانه راه و شهرسازی یا جهاد کشاورزی اقدام نماید.
استعلام نظر از نهادهای لازم در صورت لزوم و…. یک اشاره ی مختصر در خصوص این که شما میتونید در صورتی که زمین شما سابقه زراعت و یا مستحدثات داشته باشد می توانید به ارای صادره در خصوص موات اعتراض کنید . قوانین حاکم بر اراضی موات و کمیسیون ماده 12
صدور سند تفکیکی جهت آپارتمانهای مشمول این ماده
درصورتیکه لازم باشد برای آپارتمانهای مشمول این ماده، سند تفکیکی صادر شود، قانون تملک آپارتمانها مصوب سال ١٣۴٣ و اصلاحات پس از آن،حاکم بر ان است و از این طریق می توانید اقدام کنید .
وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست
براساس قانون مذکور، سازمان حفاظت محیط زیست وظایفی را برعهده دارد. سازمان حفاظت محیط زیست تکلیف دارد ، نقشه مناطق چهارگانه موضوع قانون محیط زیست را به همراه مختصات جغرافیایی آن تهیه کرده و در اختیار واحدهای ثبتی کشور قرار دهد. لازم بذکر است که هیات ثبتی از این ارگان درخواست مختصات جغرافیایی را می نماید و سازمان مربوطه باید اقدام نماید .
صدور سند اعیان در اراضی موقوفه
یکی از چالشهای مهمی که در خصوص صدور سند اراضی فاقد سند وجود دارد، جهت تمام یا بخشی از اعیان در اراضی موقوفه میباشد. در این صورت هیأت مکلف است، براساس مفاد وقفنامه و همچنین اطلاع اداره اوقاف و درصورتیکه متولی منصوص وجود داشته باشد، موافقت وی و رعایت مصلحت موقوفعلیهم رای خود را صادر نماید. لازم به ذکر است که پیش از صدور رأی هیأت مکلف است، اجرت عرصه و حقوق موقوفه را توسط اداره ذیصلاح تعیین نماید که این اقدام حداکثر در مدت زمان دو ماه انجام میپذیرد.
خوب است بدانید، چنانچه اداره مذکور در مدت زمان مذکور یعنی مهلت دو ماهه، اقدام به صدور پاسخ خود نکرده یا چنانچه پاسخ وی خلاف واقع باشد، مجازات وی انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت سه ماه تا یک سال و چنانچه این تخلف تکرار شود، انفصال دایم از خدمات دولتی را در پی خواهد داشت.
هزینه تقاضای صدور سند مالکیت
چنانچه بر اساس قانونی که گفته شد، قصد تقاضای سند رسمی را داشته باشید،باید که هزینهای ان را پرداخت نمایید. هزینه آن پنج درصد ارزش منطقهای ملک و درصورتیکه ملک دارای ارزش معینی نباشد، براساس برگ ارزیابی قیمت منطقهای ملک، تعرفه سند، بهای دفترچه مالکیت میباشد که لازم است به خزانهداری کل کشور واریز گردد.
چنانچه ملک مورد تقاضا دارای سبق صدور سند مالکیت اولیه نباشد، علاوهبر مبالغ گفته شده باید مابهالتفاوت هزینه ثبتی نیز به حساب مذکور واریز گردد. همچنین لازم به ذکر است که سازمان ثبت اسناد و املاک نیز جهت پرداخت حقالزحمه کارشناسان خود، ارزش منطقهای ملک را از متقاضی دریافت خواهد کرد.
صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی، باغات و نسق زراعی
چنانچه تقاضای صدور سند مالکیت برمبنای اراضی کشاورزی، نسق زراعی و باغات باشد، هیأت حل اختلاف مکلف است، نسبت به استعلام نظر جهاد کشاورزی یا وزارتخانه راه و شهرسازی اقدام نماید. سازمانهای مذکور نیز موظفند با توجه به قوانین مربوطه نهایتا ظرف مدت دو ماه اظهار نظر نمایند .
ضمن تشکر از توجه و دنبال کردن سایت دفتر حقوقی ما چنانچه در خصوص تقاضای صدور سند مالکیت اراضی فاقد سند، سوالی داشته یا به هر ترتیب دچار مشکل شدهاید، با ما و تیم تخصصی حقوقی ما در میان بگذارید.
سوال متداول در این خصوص برای حل اختلاف جهت صدور سند باید به کجا جهت صدور سند مالکیت برای اموال غیرمنقول فاقد سند در هر حوزه ثبتی، هیأت یا هیأتهای حل اختلافی تشکیل شده و براساس اسناد و مدارک ارائه شده، جلب نظر کارشناس، تحقیقات لازم و… اقدام به صدور رأی مینمایند.